Drama Terapie - Curs de Actorie

Cursul face parte dintr-un proiect în care vom parcurge împreună prin creativitate și practică, mai multe etape de dezvoltare personală utilizând modalități de exprimare din lumea vastă a teatrului. Astfel ne vom permite să ne deschidem gradat către noi înșine și implicit către oamenii frumoși care ne înconjoară.

Ce este Terapia prin Teatru ?

Dezvoltată inițial la începutul secolulul 20, terapia prin teatru face referire  la mai multe metode, toate aplicând beneficiile terapeutice. Terapia prin teatru se sprijină pe premiza naturală că toți oamenii  învață despre sine și mediul social. 

Prin intermediul terapiei prin teatru, oamenii învață să comunice armonios  cu ceilalți, să-și exprime sentimentele, să-și modifice comportamentele, să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor, să învețe o diversitate de moduri de relaționare cu ceilalți.

 Terapia prin teatru, ca metodă, asigură o distanțare psihologică sigură de la problemele prezente sau/ și prezentate și permite exprimarea sentimentelor și gândurilor potrivite dezvoltării acestora.

Despre Terapia prin teatru

Terapia prin teatru se ocupă de aplicarea tehnicilor şi proceselor specifice teatrului în terapia grupurilor de persoane. Cu toate că, în mod esenţial, drama-terapia este o activitate de grup, ea poate fi aplicată şi în cazul persoanelor individuale.

     Folosirea teatrului în terapie este un mijloc de dezvoltare a exprimării şi a comunicării mai ușoare cu semenii în anumite situații:

Cui se adresează ?

Oricărei persoane intre 16 ani – 40 ani care dorește sa facă mai mult pentru ea.
O calitate esențială de la care pornim este dorința de autodepășire în toate formele ei sociale și psihologice, însumând dezvoltarea curajului, îndrăznelii, comunicarea armonioasă și spontaneitatea, creativitatea, autoanaliza profundă, dezvoltarea voinței individuale, îmbunătățirea considerabilă a capacității de concentrare

De ce Dramaterapia sau Terapia prin teatru?

 Psihoterapeuții folosesc terapia prin teatru în mod strategic mai ales pentru a-i ajuta pe oameni să exprime ceea ce îi deranjează la un anumit moment dat al vieții lor sau în una din zonele de funcționare cognitivă, socială, afectivă

Principalele beneficii

  • dezvoltarea inteligenţei emoţionale, a percepţiilor şi reprezentărilor vizuale, a imaginaţiei creatoare;
  • generarea unei stări de linişte, acceptare de sine și sentimentului de realizare;
  • eliberarea tensiunii şi anxietăţii;
  • stimularea tuturor canalelor senzoriale;
  • dezvoltarea capacităţii de a se exprima mai repede şi mai uşor;
  • facilitarea comunicării interpersonale, creşterea sociabilităţii şi adaptării în societate;
  • dezvoltarea simţului aprecierii artistice şi de exprimare;
  • dezvoltarea capacităţii de concentrare a atenţiei;
  • îmbunătățirea cooperării cu alţii în realizarea unor activităţi de grup;
George Ioan Hodor
PROFESOR CURS

George Ioan Hodor

Actor și regizor de scena la Teatrul de Revista Constantin Tanase, cu o experienta si filmografie importante. La CCMD, deschide seria unor Ateliere de actorie si Dramaterapie, prin care se parcurg gradual, prin creativitate și practică, mai multe etape de dezvoltare personală, utilizând modalități de exprimare din lumea vastă a teatrului.

Ce spun cursanții noștrii?

5/5
Sed ut pers piciatis unde omnis iste natus error sit volup tatem accus antium dolore mque laudan tium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore.
Martin Foster
5/5
Sed ut pers piciatis unde omnis iste natus error sit volup tatem accus antium dolore mque laudan tium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore.
Bryan Cirius
5/5
Sed ut pers piciatis unde omnis iste natus error sit volup tatem accus antium dolore mque laudan tium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore.
Jane Dowser

Înscrie-te la curs!

Completează formularul de alături cu datele tale, selectează cursul de care ești interesat, iar noi îți vom trimite pe mail toate informațiile de care ai nevoie. Alătură-te și cursurilor noastre și descoperă frumusețea unei noi culturi!